Contacteer ons vrijblijvend via onze contactpagina of kom even langs te Belseledorp.

Eerst en vooral: onze balloncheques blijven steeds geldig. Ook dat maakt ballonvaren bij Airman uniek. Niets vervelender dan te moeten vaststellen dat een geschenkbon vervallen is. Wel vragen we om snel na de ontvangst van je cheque (maximum 15 maanden na uitgave) contact op te nemen met ons zodat we de vaart kunnen inplannen. Contacteer je ons toch later? Jouw cheque blijft steeds geldig voor de waarde tijdens de aankoop/ontvangst. Met het betalen van de kleine meerprijs - indien onze officiële tarieven zouden zijn aangepast - is jouw ballonvaart gegarandeerd.

Ballonvaren doen we het hele jaar door. Uiteraard zie je de meeste luchtballonnen varen in de zomer, maar ook in de andere seizoenen kunnen we prachtige ballonvaarten maken. We kiezen graag voor helder en stabiel weer. Een weersvoorspelling met 1 of 2 beaufort zonder regen is ideaal. In de winterperiode maken we zelfs in januari vaarten boven de Alpen.

Bij een gewone ballonvaart zoeken we geen extreme hoogtes op. Een luchtballon vaart mee met de wind zodat het windstil is in de mand en bovendien hebben we die grote brander boven ons hoofd. Wij raden aan de kledij te dragen die je tijdens een wandeltocht op hetzelfde moment zou maken: makkelijke schoenen en gewone, niet te warme kledij.

Bij de juiste weersomstandigheden is er geen enkel bezwaar om ook jonge kinderen van een ballonvaart te laten genieten. Best is wel dat ze boven de mand kunnen uitkijken om te genieten van het uitzicht.

Dat hangt af van de meteo-condities. Onze piloot checkt de dag van de ballonvaart verschillende weersmodellen en overheidsinstanties. Afhankelijk daarvan wordt dan een opstijgplaats en -uur afgesproken. In het Waasland hebben we verschillende opstijgterreinen die toelaten dat we minimum een uur kunnen ballonvaren.

Onze tarieven zijn heel transparant: € 155 inclusief BTW per passagier.
Kinderen tot 12 jaar: € 125 inclusief BTW.
Iedereen - ook particulieren - ontvangt een factuur.

Ballonvaren is de veiligste tak van de luchtvaart. Belgische ballonpiloten zijn verplicht regelmatig een medische controle te ondergaan en voldoende ballonvaarten te maken per jaar om routine op te doen. Iedere twee jaar dient een piloot terug een soort examenvaart af te leggen met een erkende examinator, aangesteld door het FOD Luchtvaart. Alle luchtballonnen worden jaarlijks luchtvaart-technisch gekeurd en uiteraard door de piloot voor en na de ballonvaart.